Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
VZPENJAJOČE LENDAVSKE GORICE Z RAVNINSKO PENTLJICO

Izleti

Cena:
44,00 €
Termin:
12.11.2018 - 12.11.2018
Prevoz:
Avtobus
Odhod iz:
kraja po dogovoru
Lokacija:
SLOVENIJA | Prekmurje

» To je pravljica o malih, a dobrih ljudeh,
ki so živeli morda pred davnim,
morda pred nedavnim
v tistem čudovitem kraju pri Muri,
kjer je toliko močvirnih jarkov
kot nikjer na svetu«

Miško Kranjec – Povest o dobrih ljudeh

Povpraševanje Rezervacija

TERMIN: po dogovoru

 

Kjer Mure valovi

se ovijajo z meglo,

vrteči krogi

v globine vabijo.  

Ne odnašaj prehitro,

Mura, mojih dni:

obrni, obrni,

še kamen al' dva, al' tri.

V. Kreslin

 

 

Zgodba Prekmurja je zgodba tudi o hrani. Lendava, kjer boš pričel dan, je evropska prestolnica bograča in prav je, da ti ga ravno v tem kraju tudi postrežejo. In enega od najboljših receptov imajo v Lendavskih goricah, tik preden bomo šli proti stolpu Vinarium. Pot na stolp Vinarium lahko opraviš preprosto – z dvigalom – ali pa se lotiš izziva in premagaš stopnice. Če ti bo naklonjeno vreme, je razgled s stolpa nekaj, kar težko opišeš z besedami, a se vedno spominjaš občutij. In občutja so tista, ki vodijo velike umetnike. Po malici in stolpu se nadaljuje potovanje izven Lendavskega okoliša.

 

Številni gozdovi Prekmurja so idalni za sprehode, za zbistritev glave in za nabiranje nove energije. Ena bolj znanih poti poteka ob Bukovniškem jezeru, vse do Vidove kapelice, kjer je tudi izvir menda čudežne vode. Predlagam, da si na pot vzameš stekkleničko (ne plastenke!), v kateri si lahko čudež shraniš za domače. Na številnih energijskih točkah pa si lahko nabereš pravo energijo. Med Dobrovnikom in Filovci pa bo priložnost, da pri enem od vrlih vinogradnikov in vinarjev pokukaš v kleti ter uživaš ob vonjih in okusih med degustacijo prekmurskih vin. Nato pa jo mahneš v srce Goričkega. K Pojbičevim, ki razumejo goričko zemljo in ljudi. Zato tudi že več desetletij ohranjajo podjetno dejavnost – meljejo različna žita, delajo kašo, najbolj znani pa so po odličnem bučnem olju. Na srečo imajo urejeno tudi prodajalno, v kateri je glede na sezono njihove izdelke možno tudi kupiti. Zgodbe Prekmurja pa niso ustvarili le številni umetniki, ampak srčne dame. Medičarka Jožica je ena izmed njih. Njene vrle roke ustvarjajo odlične »figice« in pravi medenjak ima zavezan rdeči – Celecov – trak. In ker v Prekmurju imamo domače in ga radi ponudimo, se bomo za konec dneva ustavili v gaju – na mestu, kjer klišeji dobijo podobo in okus. Kjer resnično kuhajo ko naše babice. Naj ti tekne dobro, pozno prekmursko kosilo.

 

Po vseh doživetjih bo priložnost  za nove načrte, kajti v Prekmurju še zdaleč nisi doživel vsega.

 

CENA:

44,00€/OSEBO

ob minimalni udeležbi 45 potnikov

 

 

Cena vključuje:

lokalno vodenje, oglede, vstopnine in degustacije po programu (Vinarium, medičarka, oljarna, degustacija 5 vzorcev vin), bograč, pozno kosilo, stroške organizacije in izvedbe ter DDV.

 

Pridružujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na naši spletni strani!

 

Vse cene so obračunane na osebo pri minimalno 45 prijavljenih potnikih in ne vključuje cene prevoza. Za vas lahko organiziramo tudi prevoze z kombiji, mini avtobusi in visoko turističnimi avtobus.

 

Več informacij: melita.gaber@gorturizem.si ali na 041-689-635

 

 

Vir slike: https://sobotainfo.com/novica/lokalno/foto-video-razgledni-stolp-vinarium-obiskalo-ze-200-tisoc-ljudi/409234

 

 

 

Rezerviraj zdaj