Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
Obisk treh dežel

Potovanja - vsa

Cena:
109,00 €
Prevoz:
Avtobus
Odhod iz:
kraja po dogovoru
Lokacija:
Slovenija - Madžarska - Avstrija | Pomurje
Namestitev:
Hotel Diana 3*

Skoraj neverjetno je, kako se zgodovina in življenje igra – oziroma kako igro odigramo ljudje… Nekoč za železno zaveso, zdaj sosedske države – redko kje prehod iz starega v novo tako zaznamuje ljudi…

Povpraševanje Rezervacija

Ste pripravljeni na dvodnevno dogodivščino?

1. dan: Prihod v Pomurje in najprej čas za okrepčitev – enolončnica in sladica bosta pravšnji za današnjo avanturo. Po okrepčilu se bomo povzpeli na moderno razgledno točko - stolp Vinarium v Lendavi. Ta v primernih vremenskih razmerah razkriva pogled na vse štiri dežele, ki ga objemajo – Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško. A fantastičen razgled ne odkriva čudovitih zgodb, ki jih bomo odkrivali v naslednjih dveh dneh. Nato nadaljujemo pot proti vasi lončarjev – Soboški vesi. Polja zaradi posebne strukture zemlje niso bila najbolj primerna za obdelavo, a so zato dala glino in z njo neuničljivo tradicijo lončarstva. Nekaj vožnje nas nato loči še do upravnega središča Porabja – Monoštra. Malce z avtobusom in malce peš po mestnih ulicah in uličicah si bomo privoščili orientacijsko vožnjo in sprehod. Čas bo za drobno osvežitev s sladkim prigrizkom, nato pa ogled tretje največjo baročne cerkve na Madžarskem. Sicer jo je vidno načel zob časa, a je še vedno od daleč razpoznavni simbol mesta. Morda boste tukaj izkoristili priložnost in malce razpeli vaše glasilke – blagodejno dene pesem v takih čudovitih stavbah. Nato pa proti Gornjemu Seniku – zgodovine se pač ne da izbrisati in tudi tukaj ostajajo sledi, kako se je živelo za železno zaveso. Za lep, pester zaključek dneva se bomo preko meje v Martinju napotili na večerjo v eni od Goričkih domačih gostiln, nato pa namestitev v hotelu Diana 3*, kjer bomo prenočili.
2.  dan:  Po zajtrku v hotelu jo bomo mahnili na avstrijsko stran. Najprej v Klöch, kjer vzgajajo prav poseben traminec. Seveda ga bomo kozarček tudi spili, obiskali pa bomo tudi vinogradniški muzej,  kjer je na približno 50m² ohranjena kar lepa zbirka predmetov, ki so služili pri delu v vinogradih. Pred vinoteko pa je ohranjena stara preša iz leta 1812, katero enkrat letno še vedno uporabijo in sicer na prireditvi »Pressfest« vsako leto v septembru. Še do razvalin gradu se bomo povzpeli, nato pa naprej proti Stradnu – vmes seveda čas za kosilo. Straden je poseben – na samem vrhu hriba stojijo kar štiri cerkve. Voden ogled, že vnaprej pa priporočam, da lepoto cerkva vsaj za trenutek naredite še bolj veličastno – s pesmijo. V Ratschendorfu nas pričakuje neverjetna zbirka predmetov z vseh vetrov, pa še čreda posebnih ljubljenčkov - kamele in lame. Sladica in en napitek za vsakega (kava ali kozarec osvežilne pijače – brezalkoholne) bomo zaužili tukaj. Še skozi Mureck krenemo – vstopii pa bomo v mestni park, ki deluje in je ohranjen po prav posebni filizofiji. Dogodivščin za dva dneva bo kar dovolj. Vrnitev čez mejni prehod Šentilj in proti domu.

Cena na osebo: 109€ pri udeležbi  40 oseb in vključuje:
oglede in vstopnine po programu, toplo malico in večerjo prvi dan, 1/8 l traminca v vinoteki, kosilo drugi dan, sladico in en napitek v Ratschendorfu, turistično spremstvo, organizacijo in izvedbo, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.
Doplačilo: enoposteljna soba 10€

 

 

 

Vir slike: http://www.slotrips.si/slo/turisticne-kmetije/trip/1118/Turisticna-kmetija-pklavec-jeruzalem

Rezerviraj zdaj