Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
RAVNICE MURE NA OBZORJU

Izleti

Cena:
35,00 €
Termin:
12.11.2018 - 12.11.2019
Prevoz:
Lasten
Odhod iz:
po dogovoru
Lokacija:
Slovenija | Pomurje

…To so kraji, kjer potihne šumenje Mure samo v  najhujši  zimi; sicer pa vedno preveva zrak in polni pomladne, kakor tudi jesenske večere s skrivnostno pesmijo…

Kranjec, Povest o dobrih ljudeh

Povpraševanje Rezervacija

TERMIN: Po dogovoru

 

Prekmurje – »čarna« reka Mura; v njej meglicah so videvali rojenice in sojenice. In okrog Mure ravnica do obzorja. In nekoliko dlje od struge ostro vzpenjajoče gorice nad Lendavo in … erotična, na bujno in plodno žensko telo spominjajoča pokrajina Goričkega. Ja, vse to je Prekmurje. Imaš en dan? Preživi ga tu, kjer je nastala Povest o dobrih ljudeh in kjer Vlado Kreslin polni svojo dušo.

         

 

Rana ura, zlata ura. Tokrat za odkrivanje Prekmurja. Svetloba, ki se zrcali skozi nešteta stekla,  polni bogat tropski vrt v Dobrovniku. Skozi še eno steklo lahko pokukaš v fantastično kuliso, kjer nešteto cvetov orhidej vsak dan najde svoj prostor pod soncem. Da pa boš lažje zadihala, pa gremo ven, na zrak. Številni gozdovi Prekmurja so idalni za sprehode, za zbistritev glave in za nabiranje nove energije. Ena bolj znanih poti poteka ob Bukovniškem jezeru, vse do Vidove kapelice, kjer je tudi izvir menda čudežne vode. Predlagam, da si na pot vzameš stekleničko (ne plastenke!), v kateri si lahko domnevni čudež shraniš za domače. Na številnih energijskih točkah pa si lahko nabereš pravo energijo. Po sprehodu, nabiranju energije, morda kratki meditaciji, se bo pot vila tik ob meji z Madžarsko. Mimo ruševin skrivnostnega dvorca Matzenau greš proti gaju – tukaj klišeji dobijo podobo in okus. V domačem ambientu ter v okusih, katere so poznale in predale naše babice, boš uživala v prekmurskem kosilu. Prašne poti, ki so se nekoč vile tu, so zdaj redke, a vodijo do lepih reči. Do »golobice« - Plečnikove mojstrovine med stvaritvami. Kakor da bi bil tu doma, je znal prepoznati dobro v krajih in spoštoval je tradicijo. Ni rušil tistega, kar so dobrega naredili predniki, marveč je ohranil sledi preteklosti, s svojo bistrostjo pa je cerkev v Bogojini daleč razpoznavna in med obiskovalci Prekmurja tudi prepoznavna. Le nekaj korakov za cerkvijo pa pri Puhanovih vsako leto doživijo prav poseben blagoslov – delo pridnih rok napolni sode, zavre in postane odlično vino. Nekaj vzorcev bo na voljo tudi tebi, da jih poskusiš in v njih uživaš. Radosti Prekmurja pa se tukaj ne končajo, ampak bo zaključek sladek – v čokoladnici, kjer so po izpovedi ljubezni razvneli domišljijo in spretno uporabljajo sladkobo ter domače pridelke, razvajajo čute na prav poseben način. Po vseh doživetjih bo priložnost  za nove načrte, kajti v Prekmurju še zdaleč nisi doživela vsega.

Srečno. Pa ne za večno.

 


Cena: 36,00 € / osebo (Ob minimalni prijavi 40 potnikov)
             


Cena vključuje:
lokalno vodenje, oglede, vstopnine in degustacije po programu (Tropski vrt, Bukovniško jezero, cerkev v Bogojini, degustacija 5 vzorcev vin, degustacija v čokoladnici), kosilo, stroške organizacije in izvedbe, nezgodno zavarovanje ter DDV.

 

*opomba: izbran lokal nudi prostor za največ 40 oseb. Ob prijavi večjega števila potnikov bo kosilo postreženo v eni od drugih prekmurskih domačih gostiln.

 

Pridružujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na naši spletni strani!

 

Vse cene so obračunane na osebo pri minimalno 340 prijavljenih potnikih in ne vključuje cene prevoza. Za vas lahko organiziramo tudi prevoze z kombiji, mini avtobusi in visoko turističnimi avtobusi.

 

Več informacij: 041-689-635 in melita.gaber@gorturizem.si

 

 

 

 

Vir slike: http://www.flickriver.com/photos/9345875@N03/3458228935/

Rezerviraj zdaj