Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
DVODNEVNO PREKMURJE

Potovanja - vsa - Goričko, Murska Sobota

Cena:
103,00 €
Termin:
01.01.2019 - 30.11.2019
Prevoz:
Lasten
Odhod iz:
po dogovoru
Lokacija:
Slovenija | Prekmurje | Goričko, Murska Sobota
Namestitev:
Različne namestitve 3*

Prekmurje - v družbi naravne lepote.

Povpraševanje Rezervacija

TERMIN: Po dogovoru


Na kratke počitnice v sproščujoč kraj Prekmurja - Goričko!

Prekmurje si lasti enega najlepših krajinskih parkov v Sloveniji - Goričko. Leži na skrajnem SV Slovenije, kjer skoraj ni čutiti dinarskih, mediteranskih in alpskih vplivov. Griči, po katerih je Goričko tudi dobilo ime, je ustvarilo Panonsko morje. Teren se rahlo dviga proti severu, slemena pa so porasla z gozdom. Goričko ne pozna večjih urbanih središč. Tod je dosti močvirij in mokrotnih travnikov, čeprav je Goričko najbolj sušnata slovenska pokrajina. Kljub vsemu je Goričko ena najlepših pokrajin in prijaznimi krajani v Sloveniji.

»Spomin na vas, v kateri sem preživel otroštvo, je edina vez s preteklostjo, edini dokaz, da moje življenje ni samo splet iluzij, ampak zgodovina, ki se je začela v nekem določenem kraju, sredi Evrope, med Alpami in Panonijo, v Prekmurju.« (Evald Flisar)

slatinski_vrelec     gibanica      ledavsko_jezero


1. DAN

Preko Drave in Mure na Goričko

V Ratkovcih nam bodo v kmečki sirarni ponudili njihove odlične domače sire, s pripovedjo o svojem nastanku, razvoju in o tem, kaj jih še čaka v prihodnosti pa popestrili naše znanje. Eko-socialna kmetija Korenika leži v osrčju Krajinskega parka Goričko. Ukvarjajo se z ekološko pridelavo in predelavo sadja, zelenjave, žitaric in zelišč. Pripravili nam bodo mini degustacijo njihovih izdelkov iz eko pridelave in predelave. V Gornjih Petrovcih pri Pojbičevih pa si bomo ogledali več kot 50 let star mlin in oljarno. Danes v mlinu meljejo ajdo, koruzo, pšenico, pridelujejo koruzni zdrob in ajdovo kašo. Ob mlinu obratuje že 40 let tudi oljarna, kjer v glavnem stiskajo različna olja. Nato se bomo odpravili na degustacijo vin, po njej pa še na večerjo na najlepših obronkih Goričkega med Otovci in Mačkovci. Večer nam bo popestril harmonikaš. Po končani večerji vožnja do hotela Diana v Murski Soboti, namestitev in nočitev.

2. DAN

Dobro jutro sredi prekmurske ravnice

Po zajtrku v hotelu si lahko privoščite še kavico ali pa se sprehodite skozi park z mogočnimi stoletnimi hrasti in po ulicah, ki jih obdajajo čudovite stare zgradbe. Na Goričkem pa nam bosta Martin in Brigita pripravila dobrodošlico – z marmeladami iz kutine, jurke, jabolk, drugega sadja ter žganji in likerji iz kutine, nešplje, grozdja... Po aperitivu bomo pot nadaljevali do slatinskega vrelca v Nuskovi, ki je bil obnovljen leta 2008; od vrelca pa se bomo odpravili h gospodu Bertalaniču. V domači delavnici izdeluje makete miniaturnih prekmurskih hišk, kapelic, mlinov, vinskih kleti, shramb in podobno. Te dejavnosti se je lotil pred več kot desetimi leti. Poleg hiše je urejen park, v katerem leži okrog dvajset miniaturnih hišk. Le nekaj kilometrov oddaljena je cerkev svete Helene, katere notranjost krasi veličasten mozaik – ustvaril pa ga je sam pater Marko Rupnik, ki s svojimi umetninami in domišljijo ustvarja tudi v Vatikanu. Pri sosedu – kmetija Turmanovih – lahko kupite tudi številne Goričke pridelke in izdelke. Oglede bomo zaključili na vzhodnem bregu vasi Krašči, kjer med njivami in polji stoji turistična kmetija Ferencovi. Kmetija že več kot 200 let prehaja iz roda v rod, terasa pod brajdo pa ima prelep razgled na jezersko gladino. Po končanem kosilu vrnitev proti Ljubljani.

Po dogovoru z vodnikom in po končanih ogledih vrnitev proti domu.


Cena: od 103,00 € / osebo
             

Cena vključuje: nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu Diana 3*, degustacijo v sirarni in na Koreniki, večerjo prvi dan z glasbeno spremljavo, kosilo drugi dan, degustacijo vin (3 vzorci), vse oglede in vstopnine po ponudbi, obisk in degustacijo v žgajarnici in sirarni, lokalno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, turistično takso, organizacijo in izvedbo potovanja ter DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba ob prijavi 7 EUR

 

Pridružujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na naši spletni strani!

 

Vse cene so obračunane na osebo pri minimalno 30 prijavljenih potnikih in ne vključuje cene prevoza. Za vas lahko organiziramo tudi prevoze z kombiji, mini avtobusi in visoko turističnimi avtobusi.

 

Rezerviraj zdaj