Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
JESEN NA GORIČKEM

Izleti

Cena:
34,00 €
Termin:
12.11.2018 - 12.11.2019
Prevoz:
Lasten
Lokacija:
SLOVENIJA | Pomurje

Kamorkoli seže pogled po gorički pokrajini, jo to pogled, ki človeka umiri.

Povpraševanje Rezervacija

TERMIN: po dogovoru

Kadar želiš sleherni del svojega telesa napolniti z mirnostjo in sproščenostjo, se povabi na Goričko.

                                   

 

 

Dobro jutro, Goričko.

 

Mirno se pričenja jutro na naši zemlji. Kamor seže oko – pokrajina, ki človeka umiri. Vidni so sledovi pridnih rok. In pridne roke domačinov so ustvarjale nekoč – in ustvarjajo še danes.

 

Pri Gradu na Goričkem po sobanah morda še oprezajo duhovi dvornih dam ali pa spletičen, ki so poznale marsikatero  zgodbo – tudi tisto o zmaju Kaču, njegovi kroni, ljubezni in pohlepu. Skozi voden sprehod lahko samo slutimo nekdanjo veličastnost tega skrivnostnega poslopja.

 

Nato bomo iz gradu nadaljevali v gradič – Čebelji gradič. Tudi tukaj mladi in mlajši delajo skupaj – s pridom, znanjem in srčno ljubeznijo skrbijo za čebelice in ljudi – z enkratnimi izdelki. Degustirali bomo med, pokukali pa tudi v notranjost čebelnjaka.

 

Pri Fickovih jih druži ljubezen – ljubezen Štajerke in Prekmurca, ljubezen do plodov zemlje, ljubezen do dobre hrane. V lastnih sadovnjakih pridelajo tudi skoraj pozabljene plodove, ki jih potem uporabijo za pripravo odličnih marmelad, likerjev, žganj… Brigita pa, kot se za njen poklic spodobi, pripravi tudi odličen prigrizek s štercom, zasikof, pa na tikvin oli ne pozabi.

 

Po degustaciji in malici sledi sproščen sprehod z zeliščarjem Lovrom, ki s svojim znanjem preseneča; na novo odkriva že pozabljene ali pa ne več uporabljane skrivnosti naših mater in babic.

 

Dušni blagoslov bomo ta dan našli v cerkvi svete Helene na Pertoči, kjer so preprosto grajeno cerkev okrasili z veličastnim mozaikom, razgled izpred cerkve pa v lepem vremenu seže daleč do prekmurske ravnice.

 

Za konec si bomo privoščili še kozarček – no, pravzaprav tri kozarčke vina, nato pa bomo uživali v okusih domačega kosilo v enih od bližnjih dobrih, domačih gostiln. Č

 

Po dogovoru z vodnikom se boste odpravili siti in spočiti nazaj v domači kraj.

 

 

Cena: 34€/osebo

ob minimalni prijavi 45 potnikov

 

Cena zajema:

oglede po programu z vstopninami (grad, cerkev Pertoča), degustacijami (Čebelji gradič, Ficko, Kozelin), poučni sprehod z zeliščarjem, goričko indašnjo malico, pozno kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, lokalno vodenje, organizacijo in izvedbo potovanja, DDV.

 

 

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE ZAPOREDJA OGLEDOV!
Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo v agenciji.

Vse cene so obračunane na osebo pri minimalno 45 prijavljenih potnikih in ne vključuje cene prevoza. Za vas lahko organiziramo tudi prevoze z kombiji, mini avtobusi in visoko turističnimi avtobusi.

 

Vir slik: Naravni parki Slovenije

 

Informacije na: melita.gaber@gorturizem.si ali na 041-689-635

Rezerviraj zdaj

JESEN NA GORIČKEM - Lokacija