Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
PREKMURJE IN NJEGOVE LEPOTE

Izleti

Cena:
49,00 €
Termin:
30.11.-0001 - 01.01.1970
Odhod iz:
po dogovoru
Lokacija:
Slovenija | Prekmurje

Prekmurje idilična pokrajina z neokrnjeno naravo in mirom.

Povpraševanje Rezervacija

TERMIN: Po dogovoru

Prekmurje je idilična regija, ki nudi neokrnjeno naravo in mir, ravninski svet za kolesarjenje in številne naravne ter kulturne znamenitosti. Vinogradniški okoliš bogatijo kmečki turizmi in vinotoči, ki ponujajo edinstvene prekmurske dobrote kot so domača prekmurska šunka, bograč in gibanica. Je dežela prijaznih ljudi, termalnih vrelcev in štorkelj. Tukaj se čas ustavi.

            

Dobro ütro! Ob osmih zjutraj bo pri Kodilovih veselo, ko vas bodo sprejeli v svoji šunkarni. Z veseljem bodo pokazali zorilnice z ilovnatimi ometi in slamnato streho, kjer visijo in zorijo prekmurske šunke, ti pa si privošči vse okuse ob degustaciji njihovih izdelkov. Za žejo, dajo zraven še pravi prekmurski »špricar«. Po tem nevsakdanjem zajtrku gremo na Goričko. Najprej do parka miniaturnih hišk, kjer gospodar Karel izdeluje, njegova žena pa vzdržuje hiške, katerih podoba je kopija originalnih prekmurskih stavb. Od Bertalaničevih se bomo sprehodili do izvira mineralne vode, zato priporočam primerno obutev (približno 20 minut hoje). Vodo lahko poskusiš, saj ima edinstven okus, bogata pa je tudi s številnimi minerali in železovim oksidom. Medtem bo Brigita, ki živi in dela na domačiji Ficko, zagotovo že pripravila vse potrebno, da poskusiš delo njihovih rok – v degustaciji ponudijo tako domače marmelad, likerje, žganja in sokove. Poleg običajnih sadežev uporabljajo tudi kutino in nešpljo. Zato pa – to ne bo samo izlet, ampak prava strokovna ekskurzija, saj ima Brigita številne ideje, prepričana pa sem, da imaš tudi ti znanje, s katerim lahko Fickovi še obogatijo svojo ponudbo. Po strokovnem delu bo čas za pozno kosilo, in če nam bo čas naklonjen, bo na poti do Lendave še vmesni postanek za osvežitev (med kavo, špricarjem ali sokom je izbira tvoja, zato ta napitek ni vključen v ceno). Ko prispemo v Lendavo, se bomo podali na razgledni stolp Vinarium. Stolp je visok 53,50 m in je imel že več kot 60-tisoč obiskovalcev. Do vrha vodi 240 stopnic (ali pa dvigalo). Z njega lahko ob primernih vremenskih pogojih občuduješ prekrasen razgled na Lendavske gorice, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Po dogovoru se lahko s kakim vinarjem zmenimo še za degustacijo kar v stolpu ali pa po želji dan zaključimo v kateri od okoliških vinskih kleti – dogovor o tem naprej prepuščam vam. Po dogovoru z vodnikom bo prišel čas za pot nazaj v domači kraj. Srečno – pa nej za večno.


Cena: 49,00 € / osebo
         
Cena vključuje: Voden ogled, degustacijo in en kozarec pijače v Šunkarni Kodila, voden ogled parka miniaturnih hišk, ogled izvira mineralne vode, voden ogled in degustacija likerjev, žganja in marmelad, kosilo (juha, dve vrsti mesa, dve prilogi, solata, sladica), vstopnino za vzpon na razgledni stolp, lokalno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo in izvedbo ter DDV..
         
Možna doplačila: Degustacija: cca 5-6 €/osebo (3-4 vzorcev vin in kak dober prigrizek), stroški osebne narave.

Pridružujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na naši spletni strani!

 

Vse cene so obračunane na osebo pri minimalno 30 prijavljenih potnikih in ne vključuje cene prevoza. Za vas lahko organiziramo tudi prevoze z kombiji, mini avtobusi in visoko turističnimi avtobusi.

 

 

 

Viri slik: http://sebastjan.blogspot.com/2011/06/prekmurje-ravnica.htmlhttps://www.rtvslo.si/moja-generacija/od-kraskega-kamna-do-mumije-hadik/378001http://www.poslovni-razgledi.si/revija/2014/42/poslovni-zgled/

Rezerviraj zdaj