Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
GORIČKI APERITIV

Izleti

Cena:
31,00 €
Termin:
01.05.2019 - 30.11.2019
Prevoz:
Lasten
Odhod iz:
kraja po dogovoru
Lokacija:
SLOVENIJA | Prekmurje

Goričko na sproščen, umirjen in nepozaben način zaključuje navidezno neskončno panonsko kotlino. Mali kmetje, sadjarji, vinogradniki, pridne gospodinje – vsak na svoj način prispeva k ohranitvi podobe pokrajine.

In ne le to – vsak pozna tudi kakšen dober recept za ozdravitev vsakdanjih tegob. Utrujenost, prebava, boleča hrbtenica, srčne težave… za vse se najde zdravilo v naših koncih.

Povpraševanje Rezervacija

Za začetek nam bodo na domačiji Fickovih v Rogašovcih namazali kruhke z marmelado, zdravilni učinek pa imajo žganja in likerji iz kutine, češplje in drugih plodov, ki deloma rastejo kar na hribu za hišo. Pri družini Dajč so pridni kar na dveh področjih – lesna predelava in oljarna; zadišalo bo po bučnem olju ter praženih bučnih semenih, ki jih pripravijo v številnih različicah. Ker smo v neposredni bližini najvišjega vrha na Goričkem, bomo izkoristili to priložnost in se podali na prekmurski Triglav – Sotinski breg, ki ponuja prekrasni razgled na vse štiri strani neba. Na Slavečih v evangeličanski cerkvi – poleg treh sinov in moža – za versko gmajno skrbi čisto prava duhovnica. Poskrbela bo tudi za to, da si olajšamo dušo znotraj obnovljene cerkve. Za konec, bodo na Domačiji Marof razvajali naše čute z odlično večerjo, katere okuse bodo izpopolnila korespondenčna vina iz moderne vinske kleti.

Goričko bomo zapustili ozdravljeni vseh tegob – pa srečno do naslednjega obiska.

Cena na osebo:
31€ pri minimalni udeležbi 30 oseb

Cena vključuje: degustacijo marmelad, žganj in likerjev, ogled oljarne in degustacija bučnega olja in praženih semen, pozno kosilo s sladico, turistično spremstvo, organizacijo in izvedbo, osnovno nezgodno zavarovanje  ter DDV.

Doplačila:
stroški osebne narave (napitki, nakupi, prigrizki)

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE ZAPOREDJA OGLEDOV!
Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo v agenciji.

 

 

Vir slike: http://www.sotinskibreg.si/sl/content/sotinski-breg/o-sotinskem-bregu.html

Rezerviraj zdaj