Izberite pravo agencijo
Gorturizem Schmetterling travel partner
'BELA GOLOBICA' IN GORIČKO

Izleti

Cena:
35,00 €
Termin:
12.11.2018 - 12.11.2019
Prevoz:
Lasten
Odhod iz:
kraja po dogovoru
Lokacija:
SLOVENIJA | Prekmurje

Zmaj Kač je bival v gradu in se je rad hodil kopat v ribnik v dolino. Ob tem je na breg vedno odložil zlato krono. Nekega dne mu jo je ukradel sin grofovskega hlapca in stekel z njo v grad. Zmaj mu je hitro sledil in se razletel na kose, ko je trčil v kovano mrežo pri vhodu.…

Povpraševanje Rezervacija

TERMIN: po dogovoru

 

Tvoja dogodivščina se bo pričela v tropskem vrtu v Dobrovniku. Pravijo, da tukaj za vsakega Prekmurca raste orhideja, a glede na to, koliko orhidej je pod budnim očesom strokovnjakov že vzcvetelo, bo ta nenavadna cvetlica lahko razveselila še marsikoga drugega. Nato pojdeš nabirat energijo – v bližnji gozd ob Bukovniškem jezeru. Mimo ali pa preko energijskih točk se boš sprehodila do Vidovega izvira, za katerega pravijo, da ima čudežne moči. Če želiš to moč preizkusiti, ti predlagam, da s sabo vzameš posodo (ne plastenke!), v katero lahko vodo natočiš tudi za tiste, ki so danes ostali doma. Od tukaj pa do Bogojine je kratka pot, ki se vije med panonsko ravnino na eni in obronki Goričkega na drugi strani. Kot danes ti, je nekoč tudi Plečnik odkrival Prekmurje. V njem je našel stare zaklade, katerih zdrave temelje je ohranil, svoje znanje pa mojstrsko pokazal v »beli golobici« - cerkvi, ki je eden od prepoznavnih znakov dežele ob Muri. Po ogledu bo v dobri domači gostilni čas za prekmursko kosilo, nato pa bo po krajši vožnji čas za zmaja Kača, ki te je nagovoril zgoraj. Vstopil boš v grad z domnevno 365 sobanami. Sprehodiš pa se lahko tudi po hodnikih, kjer so se nekoč sprehajale grajske gospe in kjer je pohlepen grof opazoval zlato krono zmaja Kača, ki ga je povsem obsedla. Morda stene šepetajo zgodbo o razbitih vratih, o grajskem hlapcu, ki je bil zaljubljen v grofovo hčer,… Morda pa ne boš slišala nič od tega, ampak se bolj veseliš današnjega zaključka. Od gradu namreč po krajši vožnji dan zaključiš na prav posebni degustaciji – tokrat ne bo vino, ampak marmelade, likerji, žganja in sokovi. In tudi tukaj je zgodba ljubezni – Štajerke in Prekmurca, do rodne zemlje, do plodov, ki jih vsako leto skrbno vzgajajo, obirajo in predelajo v odlične izdelke. In med zgodbami in po zaključenem programu med vožnjo z Goričkega proti domu lahko narediš načrt, kdaj se snidemo spet.

 

 

 

Cena na osebo:


35€/osebo

pri minimalni udeležbi 45 oseb

 

Cena vključuje: lokalno vodenje, oglede, vstopnine in degustacije po programu (Tropski vrt, parkirnina Bukovniško jezero, cerkev v Bogojini, samostojni ogled gradu, degustacija na sadjarski kmetiji), kosilo, stroške organizacije in izvedbe, nezgodno zavarovanje ter DDV.Doplačila:
stroški osebne narave (napitki, nakupi, prigrizki)

PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE ZAPOREDJA OGLEDOV!
Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo v agenciji.

Cena je na osebo in ne vključuje stroškov avtobusnega prevoza. Za vas lahko organiziramo tudi prevoz s turističnim avtobusom ali manjšim kombijem.

 

Več informacij na: melita.gaber@gorturizem.si ali na 041-689-635.

 

 

 

Vir slik: http://www.visitpomurje.eu/si/ponudniki/grad-grad-na-gorickem, http://www.visitpomurje.eu/en/providers/lake-bukovnisko-jezero

Rezerviraj zdaj

'BELA GOLOBICA' IN GORIČKO - Lokacija