Aktualno
NAJLEPŠE PLAŽE JADRANA
NAJLEPŠE PLAŽE JADRANA

Kje so najlepše plaže za otroke? Slovenija? Hrvaška? Italija?

Ultra first minute se počasi iztekajo, ti pa še kar ne veš, kam letos žurat, se namakat in preprosto uživat? Predstavljam ti nekaj plaž v Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem... samo še na poletje moraš počakati, do takrat pa lahko preprosto sanjariš.
      
GRADO, ITALIJA (Najbližja italijanska plaža, primerna za otroke, je nedvomno v Gradežu, slikovitem pristaniškem mestu v Furlaniji - Julijski krajini. Otok, do katerega pridete po cesti z avtomobilom, je zelo priljubljena turistična destinacija. Glavna plaža je dolga približno tri kilometre in ponuja različne možnosti za uživanje ob morju.)
  
      
      
MISANO ADRIATICO, RIMINI, ITALIJA (Dolga peščena plaža v bližini turističnega letovišča Rimini ob hotelskih poslopjih je pravi italijanski raj na Jadranu, saj ponuja ogromno zabave tako za najmlajše kot mlade, ki uživajo ob malo glasnejšem turističnem utripu.)
 
      
      
LIGNANO SABBIADORO, ITALIJA (Lignano je idealno mesto za počitek cele družine. Zaradi značilne plaže mehkega in nafinejšega zlatega peska, ki se blago spušča s ploskim dnom v mirno morje je posebno primerna za otroke. Lahko rečemo, da je Lignano vsota treh pravljičnih mest, ki so zamišljena in ustvarjena za zabavo.)
 
   
      
SIMONOV ZALIV, SLOVENIJA (Najprijaznejša lokacija do družin v slovenskem primorju je nedvomno kopališče v Simonovem zalivu. Prednosti sta predvsem preprost dostop do morja in ravno prav velik tobogan za otroke. Na plaži lahko najdete tudi nekaj sence in otroško igrišče.)
 
   
      
MEDULIN, HRVAŠKA (Najbolj znana plaža v Medulinu, ki se razteza 1 km ob obali. Obdana z drevesi. Zaradi blagega vhoda v morje jo rade obiskujejo tudi družine z otroci. V svoji ponudbi ima tudi aquagan, eno od priljubljenih zabav za otroke in mlade.)
  
   
      
RABAC, HRVAŠKA (Plaža Maslinica je pol kilometra dolga gramozna plaža, katere urejenost in čistoča morja sta bili nagrajeni z Modro zastavo. Obkrožena je z gostim mediteranskim gozdom, ki po sončenju nudi naravno senco. Za zabavo najmlajših je tu vodni tobogan, kar bo še posebej navdušilo vse, ki na dopust potujejo z malimi otroci.)

     
      
MOŠČENIČKA DRAGA, HRVAŠKA (Plaža Sipar se nahaja v Moščenički Dragi in je dolga več sto metrov. Plaža je zelo priljubljena in obkrožena z mediteranskim rastlinjem, ki zagotavlja senco v vročih poletnih mesecih. Na plaži se nahaja veliko kavarn, kjer se lahko osvežite v vročih dnevih.)

         
 
SELCE & CRIKVENICA, HRVAŠKA (Peščena plaža Crni molo v Crikvenici in plaža Poli mora v Selcah sta absolutna favorita med kopalci. V plitvi vodi Crnega mola se pridružite uram vodne aerobike ali pa poiščite plažo Poli mora v lepem in čistem zalivu v centru Selc. Pestra ponudba vam zagotavlja celodnevno sprostitev ob morju.)
   
   
 
BAŠKA, OTOK KRK, HRVAŠKA (Peščeno-prodnata plaža je priljubljena pri družinah, saj je dostop do morja preprost, hkrati pa so le nekaj korakov stran trgovine in gostinski lokali, ki poskrbijo za tiste, ki na morje ne pridejo iskat miru in tišine.)


  
LOPAR, OTOK RAB, HRVAŠKA (Dolga peščena plaža-Rajska plaža je pravi raj za manjše nadobudne graditelje peščenih gradov. Predvsem za manjše neplavalce je odličen tudi dostop do morja, saj se voda zelo počasi poglablja, zato lahko tudi najmlajši kar dolgo hodijo in se hkrati kratkočasijo z različnimi vodnimi igrami.)

     
      
KAMP STRAŠKO, OTOK PAG, HRVAŠKA (Največji kamp na Pagu ponuja vse, o čemer sanjajo otroci na počitnicah: animacije, igrišča, letni kino, delavnice in dolgo plažo, na kateri lahko najdete tudi nekaj naravne sence. Do mesta Novalja se lahko sprehodite ali odpeljete s turističnim vlakom. Na Pagu najdte tudi številne druge peščene plaže kot so Čista, Zrće, Filino, Dubrava, Caska, Marijanovo, Ručica, Povljana, Veli Bok, Sveti Duh,...)
Kamp Strasko
     
    
NIN, ZADAR, HRVAŠKA (Ninska laguna, poznana tudi kot Kraljičina plaža, je dolga peščena plaža, idealna za družine z otroki in starejše. Na Kraljičini plaži lahko otroci gradijo peščene gradove v topli plitvi vodi.)
Nin 

    
BIOGRAD NA MORU, HRVAŠKA (Plaža Dražica je obdana z borovim gozdičkom, posuta z drobnimi kamenčki, in ponuja pravi mali lunapark z aktivnostmi za najmlajše: tobogan, avtomobilčke, akvagan, trampolin ... Ponuja tudi niz malih lokalov in okrepčevalnic, ponaša pa se z Modro zastavo.)
Drazica
 
    
DUGI OTOK, HRVAŠKA (Dugi otok v zadrskem arhipelagu najbolj slovi po plaži Sakarun. Kakšnih 800 metrov dolga plaža na severozahodu otoka v bližini naselij Veli rat, Soline in Božava, je bila lani uvrščena na seznam najlepših zalivov na svetu, obiskovalce pa navdušuje s turkizno modrim morjem in belim peskom, ki prekriva plitvo morsko dno.)
Sakarun 
  
    
OTOK MURTER, HRVAŠKA (Podobna kot Vela plaža v Baški je tudi Slanica na otoku Murter – plitva in peščena, primerna za otroke in tiste, ki niso ravno izkušeni plavalci, predvsem pa za tiste, ki so odporni proti hrupu in gneči. Plaža Slanica se lahko pohvali s čisto vodo, saj je obrnjena proti odprtemu morju, obiskovalce pa nagrajuje tudi s krasnim razgledom na sosednje Kornate.)
Slanica  
          
       
VODICE, HRVAŠKA (V Vodicah sta Modra plaža in Hangar. Najbolj znana in najlepša plaža ki je označena z Modro zastavo se imenuje Modra plaža, ki je primerna tudi za otroke. Kopalšče Hangar je prav tako primerno za otroke in odrasle. Kopališče ponuja veliko športnih in zabavnih vsebin in kavarne in bare.)
plava   Hangar
 
   
SOLARIS, ŠIBENIK, HRVAŠKA (Prodnato-peščena plaža v središču Solaris-a verjetno ni po okusu vseh, saj je izrazito turistična, je pa zaradi kopice zabavnih vsebin, od vodnih toboganov do igrišč in celo gusarske ladje izredno priljubljena pri družinah z otroki.)
Sibenik  
     
      
PRIMOŠTEN, HRVAŠKA (Plaža Velika Raduča je največja peščena plaža v Primoštenu. Idealna je za družine z otroki, ker je vhod v morje zelo blag, kot tudi za starejše in mlade pare. Na plažo se lahko pripeljete z avtom.)
rADUCA
      

OMIŠ, HRVAŠKA (Mestna plaža Punta oz. Vela plaža je glavno poletno zbirališče. Kilometer lepo urejene in čiste plaže ponuja številne možnosti. Otrokom bo najbolj všeč zaradi peska, ki ga nanosi bližnja reka Cetina, odraslim pa zaradi plitvine ter gostinske ponudbe na sami plaži.)
Omis


DUĆE, OMIŠ, HRVAŠKA (V bližini Omiša kilometrska plaža Duće s peskom privablja tako otroke kot odrasle. V plitvi vodi lahko uživajo tudi mali otroci ter neplavalci. Plažo obkrožajo goste krošnje dreves, ki ves dan nudijo prijetno senco, ob obali pa se nahajajo številni bari in restavracije.)
Duce

    
BRELA, MAKARSKA RIVIERA, HRVAŠKA (Plaža Punta rata v mestu Brela je prodnata, ob vstopu v morje peščena, ter obdana z borovci, ki vam bodo zagotavljali zatočišče tudi v najbolj vročem delu dneva. Okoli plaže so številni gostinski objekti, restavracije in bari, kjer se prav tako lahko osvežite.)
Brela
     
          
BAŠKA VODA, MAKARSKA RIVIERA, HRVAŠKA (Plaže riviere Baške Vode so čudovite ter dolge tudi po par kilometrov. Nobeden ne more ostati ravnodušen ob lepoti kristalno modrega morja, ki pere neskončne prodnate plaže. Ena izmed zelo priljbuljenih in znanih je bela peščena plaža Nikolina, ki je nagrajena z mednarodno modro zastavo.)
Baska_Voda
      

BOL, OTOK BRAČ, HRVAŠKA (Zlatni rat na otoku Braču je verjetno najbolj znana plaža na Jadranu. Njegova posebnost pa je ta, da nikoli ni povsem isti, saj glede na smer vetra nekoliko spreminja obliko in položaj.)
Bol
          
        
TUČEPI, MAKARSKA RIVIERA, HRVAŠKA (Tučepi so znani po najdaljši in najlepši plaži na Makarski Rivieri (več kot 4 km) ob kateri je prekrasna sprehajalna pot v senci tamarisk in borov. Idealna destinacija za družino z otroki, ki se lahko brez skrbi prepustijo morskim radostim.)
Tucepi
          
       
STINIVA, OTOK VIS, HRVAŠKA (Posebnost te majhne plaže je skoraj zaprt izhod na morje. Omejujeta jo dve visoki pečini, ki sta med seboj oddaljeni le štiri metre, zaradi njiju pa je vsaj polovica plaže ves dan v senci. Za tiste, ki nimajo čolna, je Stiniva skorajda nedostopna, saj je treba od najbližjega naselja do nje hoditi kakšnih 25 minut po strmi stezi.)
Stniva   
 
                   
OREBIć, POLOTOK PELJEŠAC, HRVAŠKA (Plaža Trstenica je prodnata plaža s peščenim vhodom v morje, zato je posebej primerna za majhne otroke. Na plaži si lahko izposodite opremo za vodne športe, ležalnike in sončnike, senco pa vam ponujajo tudi goste krošnje mediteranskih dreves. Dolga plaža gosti v vrhuncu sezone številne kopalce, zato priporočamo, da čim prej najdete svoje mesto pod orebiškim soncem.)
Orebić
 
    
DUBROVNIK, HRVAŠKA (Večina plaž je prodnatih, obstaja pa tudi nekaj peščenih plaž, ki so kot nalašč za družinske počitnice in uživanje na pesku. Plaža Copacabana je ena izmed najbolj priljubljenih družinskih poletnih destinacij v Dubrovniku. Nahaja se na polotoku Lapad ter ponuja številne poletne vodne aktivnosti skozi ves dan. Plaža Banje je v neposredni bližini starega mesta ter tako zagotavlja čudovit razgled na mestno obzidje.)
Dubrovnik   Copacabana 
 
    

Potrebujete več informacij ?   Pošljite nam sporočilo

* Polja označena z zvezdico prosimo obvezno izpolnite

60651

S klikom na gumb "POŠLJI SPOROČILO" se strinjate, da boste poslali tudi vaše osebne podatke, ki jih lahko uporabimo za komunikacijo z vami. Vaši podatki bodo skrbno shranjeni in jih ne bomo posredovali nikomur. Kadarkoli lahko tudi zahtevate izbris podatkov.